Cementgebonden gietvloer

Duurzaam, eigentijds en ecologisch.

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer oftewel een Combimix gietvloer is een ecologische selfleveling op basis van calciumaluminaat cement en heeft hierdoor het uiterlijk van een gepolierd betonoppervlakte. De vloer is naadloos, oplosmiddel/VOC-vrij, slijtvast én damp open.

Toch heeft een cementgebonden gietvloer een natuurlijker uiterlijk dan kunststofvloeren. Daarom vormt het een ideale combinatie met basale elementen zoals hout, staal en beton. Tevens schept de combinatie van een Combimix gietvloer met Stucco oneindig veel mogelijkheden. Al kiest u voor een rustieke of een meer moderne look.

Beschermende coating

wijnhandel

Een cementgebonden vloer krijgt als finish een beschermende coating (op water gebaseerde polyurethaan of wax) waardoor vocht en vuil worden afgestoten, wat deze vloer ook geschikt maakt om in natte ruimtes te gebruiken. Deze toplaag kan zowel een matte als een glanzende uitstraling aan de vloer geven en behoud de dampdoorlatendheid.

Naadloos karakter

Het resultaat is een sterke, genuanceerde vloer, nadeloos van karakter, met een levendige beton uitstraling en bovendien erg eenvoudig te onderhouden.
Deze design gietvloer heeft een dikte van +- 6mm en wordt geplaatst in een 5 dagen systeem waar geurhinder, stof en andere invasieve maatregelen beperkt worden. Het reinigen van dit soort gietvloer gebeurd op dezelfde wijze als een kunstharsgebonden systeem.

Wil u graag eens samenzitten om de mogelijkheden te bespreken? Dat kan, maak vrijblijvend een afspraak.

Weet u al perfect wat u wil? Vraag dan een offerte aan!