Gietvloer

Vloeren met een industriële look en een lange levensduur.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer kan u verkrijgen op basis van epoxy of polyurethaan. De gietvloer is zeer geschikt als renovatievloer omwille van twee redenen. Ten eerste omdat de vloer een geringe dikte heeft, variërend van 2 tot 3 mm en ten tweede omdat gietvloer praktisch over elke bestaande ondervloer gelegd kan worden.

Bij Cilesko kan je kiezen tussen twee soorten gietvloer, namelijk een polyurethaan of epoxy gietvloer. De polyurethaan gietvloer is elastischer, daardoor heeft die soort minder last van krassen en kan die zelfs kleine scheurtjes vanuit de ondergrond opvangen.

Een ander kenmerk is de lange levensduur. Ook kan de vloer gecombineerd worden met vloerverwarming.

Dit soort vloer is geschikt voor verschillende ruimtes in uw huis zoals de slaapkamer, keuken en living. Daarnaast past de vloer ook perfect in winkels, showrooms en kantoren. Een gietvloer valt niet te verwarren met een betonvloer. Het zijn twee totaal verschillende vloeren. Ze hebben enkel dezelfde industriële look gemeen.

Voordelen

Als je kiest voor een gietvloer, dan staan daar twee interessante voordelen tegenover:

  • Ruime kleurkeuze
  • Geen krimpvoegen nodig
woonkamer gietvloer epoxyvloer
praktijk gietvloer epoxyvloer

Plaatsing

De plaatsing van een gietvloer is specialistenwerk. Elke woning en ondervloer is anders en vereist speciale materialen en technieken om tot een perfect eindresultaat te komen. Het plaatsen van uw gietvloer duurt ongeveer twee tot vier werkdagen. Na 24 uur is de vloer begaanbaar en na 2 dagen zwaar belastbaar.

Op de volgende stabiele ondergronden kan gietvloer zonder probleem aangebracht worden: beton-, chape, magnesiet-, asfalt-, staal-, anhydriet- en houten vloeren (OSB-platen, plankenvloer en parket), op tegels, …. Ook op nieuwe en bestaande vloeren en verdiepingen is het perfect mogelijk om een gietvloer te plaatsen. Zelfs hoekjes, kantjes en moeilijk bereikbare plaatsen, een toilet bijvoorbeeld, vormen geen probleem.

Uw perfecte gietvloer, hoe leggen we die?

Ten eerste is het van belang de ondervloer grondig te reinigen. Op die manier bevorderen we de hechting van de gietvloer. Vervolgens brengen we een primer of hechtingslaag aan. Die laag sluit de porositeit van de ondergrond af en zorgt voor optimale hechting.

Daarna brengen we, als nodig, op de primerlaag een schraaplaag aan. Die schraaplaag vlakt de ondervloer uit, vult de laatste en kleinste gaatjes op, werkt barsten weg en maakt de vloer perfect voor afwerking. Dan gieten we de gietvloer die bestaat uit een tweecomponenten-epoxyhars of polyurethaan. Tot slot voorzien we de vloer van de nodige afwerklagen, die zijn meestal op basis van polyurethaanharsen.

De eindlagen zijn transparant of gekleurd. Het aanbrengen gebeurt met een rol of met spuitapparatuur. De lagen (meestal 2) zorgen voor een verbeterde krasvastheid en beschermen de vloer tegen uv-stralen.

Onderhoud

Een gietvloer is zeer onderhoudsvriendelijk omdat vuil zich niet kan hechten aan de gladde oppervlakte. Ook is de vloer naadloos waardoor vuil niet tussen de voegen kruipt. Daarbovenop is een gietvloer niet gevoelig voor vlekken van etensresten, dranken en vetten.

De vloer regelmatig stofzuigen en eenmaal per week opvegen met water en een neutraal reinigingsmiddel is al voldoende.

Laat vloeistoffen als koffie en fruitsappen echter niet te lang intrekken en opdrogen. Als dat wel gebeurt, kunnen er alsnog lichte vlekken ontstaan. Schoenstrepen zijn makkelijk te verwijderen. Zijn de strepen ingedroogd, dan moet u een neutraal onderhoudsmiddel 5 minuten laten intrekken en vervolgens de streep verwijderen met een zachte doek. Pas op met schuursponsjes en schuurmiddelen, door te intensief te schuren ontstaan doffe plekken.

Let wel op! Het is een strakke, gladde vloer waarop vuil zichtbaar is. Verwar onderhoudsvriendelijk dus niet met ‘vrij van onderhoud’.

Kleurmogelijkheden

De esthetische mogelijkheden zijn groot, het kleurenscala is onbeperkt. Ook tekeningen, logo’s en het verwerken van materialen als schelpen of munten zijn mogelijk. Opdat de vloer met je interieur mee kan evolueren is het mogelijk om de bestaande gietvloer een nieuwe kleur te geven.

Wil u graag eens samenzitten om de mogelijkheden te bespreken? Dat kan, maak vrijblijvend een afspraak.

Weet u al perfect wat u wil? Vraag dan een offerte aan!