Terrazzo

Cementgebonden terrazzo, ook gekend als granito of granolith, is terug van nooit echt weg geweest te zijn.

Wat is cementgebonden terrazzo?

De samenstelling van een terrazzo vloer lijkt sterk op die van traditioneel beton. Het is een mengsel van granulaatkorrels uit natuursteen of Italiaanse marmer met cementgebonden systemen uit het Combimix productgamma, met een opmerkelijke krasvastheid als gevolg.

Daaraan kunnen natuurpigment en andere materialen worden toegevoegd om de kleur af te stemmen op wens van de klant. Voor een persoonlijke en heldere touch kan er kristal of gekleurd glas aan het basismengsel worden toegevoegd. De granulaatkorrels bestaan in de meest uiteenlopende kleuren en afmetingen. Terrazzo wordt opgeschuurd met verschillende diamantschijven.

Ook terrazzo of granito krijgt als finish een beschermende coating (op water gebaseerde polyurethaan of wax) waardoor vocht en vuil worden afgestoten, wat deze vloer ook geschikt maakt om in natte ruimtes te gebruiken. Deze toplaag kan zowel een matte als een glanzende uitstraling aan de vloer geven en behoud de dampdoorlatendheid.

terrazzo keuken

Kies voor terrazzo in uw interieur

Het verenigen van diverse cementgebaseerde systemen, zoals terrazzo en stucco, resulteert in onvergetelijke interieurconcepten. Deze design vloer heeft minimale dikte van +- 6mm, geheel afhankelijk van de gekozen granulaten. Het reinigen van dit soort gietvloer gebeurt op dezelfde wijze als een kunstharsgebonden systeem.

Wil u graag eens samenzitten om de mogelijkheden te bespreken? Dat kan, maak vrijblijvend een afspraak.

Weet u al perfect wat u wil? Vraag dan een offerte aan!